Du får detta brev därför att du är kund, kontakt eller prenumerant. Du kan avanmäla dig när som helst du väljer så.

 


 

Nyhetsbrev Självutveckling

Om detta nyhetsbrev

Nyhetsbrev Självutveckling innehåller artiklar med bakgrunder och tips om personlig utveckling, relationer, teamsamarbete, coaching, voice dialog, hälsovägledning, kroppskännedom, mm.
samt Smiling Mountains kursinformation.

Det skickas 5-15ggr/år
utan kostnad till kunder, kontakter och prenumeranter.

Läs det online eller prenumerera

Avanmälan
Använd länken längst nedan eller returnera mejlet med "avanmäla" i ämnesraden

Privacy policy
Vi ger aldrig bort din email adress till tredje parter. Den kommer bara att användas till att skicka nyhetsbrevet till dig eller i direkt samband med nyhetsbrevutskick. 
Du kan avanmäla dig när helst du väljer så.

 

 

Om oss

[Bild: Frans Kocken och Åsa Nyström]

Frans Kocken
är leg psykolog, organisations-konsult samt Voice Dialog lärare och utbildare.

Åsa Nyström
är hälsovägledare, yogalärare och ayurvedisk hälsorådgivare.


Vi erbjuder

relationskunskaper, kommunikation,
yoga, avspänning och stresshantering,
ledarskap och teambuilding.

Kontakta oss gärna
för kreativa & lekfulla kurser och inslag i konferenser, eller en skräddarsydd kurs till just er organisation eller personalgrupp.

 

Info och kontakt:
Tel 0414-60565 / 0414-60531
info@smilingmountain.com
smilingmountain.com

 

23 jan 2009

Voice Dialog, ledarskap i det inre

Delpersonligheter är naturliga

Tidigare brev


Voice Dialog
ledarskap i det inre

Detta brev handlar främst om Voice Dialog. Voice Dialog är ett verktyg som ökar din självkännedom och din social kompetens. Jag har använd mig av det under många år och upplever att arbetssättet har en förmåga att inspirera och överraska som aldrig verkar ta slut.
Metoden är specialiserad på arbetet med våra personlighetsaspekter. Den bejakar alla våra sidor och främjar inre ledarskap och lagsamarbete. Den omfamnar mental, emotionell, kroppslig och andlig/existentiell intelligens. Liksom de flesta konsulter, blandar jag metoder och verktyg från olika håll, men denna metod har blivit en "ryggrad” i mitt sätt att arbeta. Mötet med människor blir djupt, givande och ofta gripande.

"Delpersonligheter" är naturliga

Behöver man inte vara lite"knäpp" för att hålla på med inre roller och röster? En fråga jag ofta får. Svar nej, "delpersonligheter" är naturliga. Alla har vi utvecklat vissa roller i livet. Vilka vi använder oss av kan variera vid olika tillfällen. De är våra naturliga psykologiska delar, såsom organ i kroppen är våra fysiologiska delar. Och på samma sätt som det behövs ett bra samarbete mellan de olika organen i kroppen behövs det ett bra samarbete mellan våra delpersonligheter.

Dessa bygger dels på olika egenskaper och talanger, dels på gamla sätt att överleva eller försvara sig på. Delarna ser verkligheten genom sina egna färgade glasögon och kan därför vara väldigt oense över vilka beslut ska fattas och vad som är viktigt och oviktigt. Samarbete inombords inte självklart. Voice Dialog hjälper med att utveckla medvetenhet som sträcker sig längre än delpersonligheternas horisonter. Hal o Sidra Stone, psykologerna från USA som grundade metoden på 70 och 80-talet, kallar det för utvecklingen av "det medvetna jaget". Jag kallar det även för "inre ledarskap", där alla delar blir hörda, och inte bara den starkaste vinner.

Innehållsförteckning

Ledarskap i det inre

Det är en process som tar tid, för vår utgångsposition är oftast att vi har glömt bort eller trycker ner en hel del kvaliteter inom oss själva. Vi har lärt oss tro att de är "dåliga", "tråkiga" "onyttiga" eller "farliga". Är vi för jämlikhet mellan människor, då borde vi också kolla lite närmare på hur vi bejakar det som finns i vårt inre. Metoden inbjuder till sanningsenlighet och äkthet. Den stryker inte mothårs, den anpassar sig till personens behov. Den som känner sig mogen att ta nästa steg i att växa som människa kan detta omfamnande tankesättet bjuda på överraskningar - t.ex i att upptäcka "dolda talanger" bakom smärtsamma egenskaper.

Kurser och introduktioner

Utifrån behovet att dela med mig av både kunskapen och glädjen jag får av detta arbete blir det nya Voice Dialog introduktioner och kurser under våren i Malmö och Stockholm. I Stockholm blir det ett återsamarbete med Kali F. von Koch. Det var på 90-talet att vi gemensamt introducerade Voice Dialog i Sverige.

Erbjudande

Voice Dialog kan användas för coaching, terapi, ledarutveckling och mer. Välkommen på introduktion - eller individuell vägledning.

Du som vill prova en individuell Voice Dialog session får 50% rabatt första gången. Om du bor långt bort går det också utmärkt med telefon coaching. Erbjudandet gäller under två månader. Så bara lyft luren.

 

Lycka till!

 

Frans Kocken
Organisationskonsult
coach, leg psykolog

Tel 0414 60565

Nyhetsbrevets
Innehållsförteckning

Tidigare brev om Voice Dialog


Kurser

Se vårt kalendarium


Nyhetsbrevets
Innehållsförteckning

Tidigare brev om Voice Dialog

Välkommen att anmäla dig till detta nyhetsbrev!

 

Avanmälan
Använd länken längst nedan eller returnera mejlet med "avanmäla" i ämnesraden