Email not displaying correctly? View it in your browser.

Dec 2009

God jul och några tips för hälsa och balans i vintermörkret

Vi önskar dig/er en god jul! Här kommer några tips för att hålla den inre lågan brinnande och hålla hälsan i balans under den mörka delen av året: Se till att du får ljus, rätt näring, fysisk aktivitet och avspänning.

Åsa Nyström och Frans Kocken

 


Tips

Ljus 

Precis som växterna är vi beroende av ljus. Försök att ge dig själv en liten stund utomhus varje dag i dagsljus. Tallkottkörteln behöver det, bl. a för bra sömn och ett jämnare humör.

Näring 

- Ge dig själv näring i form av någon grön grönsak varje dag. Den gröna färgen i grönsaker innehåller klorofyll och magnesium, som vi behöver. 

- Grönkål är prisvärt och mycket nyttigt. Själv brukar jag blanda den i min morgon-smoothie, tillsammans med solhavre, blåbär, morot, äpple, risproteinpulver, linfröolja, färsk ingefära och nässelpulver. 

- Det går också bra att koka grönkålen tillsammans med andra grönsaker och t ex ris och linser. 

- Kosttillskott är också nåt som forskning visar att vi behöver, speciellt under vintern. Det finns som pulver eller tabletter. Jag har själv hittat ett som jag trivs mycket bra med, som också finns till försäljning här i min örtstuga i Sankt Olof.

Fysisk aktivitet

- Vi är gjorda för att röra på oss. Rör på dig minst en halvtimme om dagen. 

- Det kan göras på ett lugnt sätt. Lågintensiv träning påverkar oss mer än vi trodde tidigare.

- Promenera, cykla eller gör några yogaövningar. Om du tycker att det är svårt att göra yoga på egen hand, så har jag spelat in en CD-skiva, som kan hjälpa dig. Mejla till info@smilingmountain.com för att beställa en.

Avspänning

- Kom ihåg att ta en stund varje dag för avspänning. Vårt lugn och ro-system behöver aktiveras för att komma igång. 

- Bara en kvart om dagen kan göra stor skillnad. Ta några djupa andetag och känn vad som pågår inom dig. På CD:n som jag spelat in finns även en avspänningsövning. 

- Massage och andra kroppsbehandlingar bidrar också till att aktivera lugn och ro-hormonerna i din kropp. Här på Österlen är utbudet stort. Om du skulle vilja prova en ayurveda-massage, så kan du göra det hos mig här i St Olof. 


Med dessa verktyg har du större chans att behålla immunförsvaret i gott skick, och njuta av livet.

 

God jul och lycka till!

Åsa Nyström

 



Du får detta nyhetsbrev därför att du har prenumererat dig, är kund, kontakt eller har visat intresse i våra tjänster. Vi ger aldrig bort din adress till tredje parter. Du kan avanmäla dig närhelst du vill.

 Anmäla: Subscribe to this list.
Avsändare uppgifter:
Smiling Mountain
Österlenv. 48 B
Sankt Olof, Skane 277 40


Copyright (C) 2009 Smiling Mountain All rights reserved.


Home: Smilingmountain.com